Piept de curcan în aluat de brânză
PrinteazaPiept de curcan în aluat de brânză din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie.
- 2 bucati piept de curcan (600 g)
- 2 linguri ulei
- 1 praz
- 8 felii de bacon
- 1 ou
- sare
- piper
pentru aluat:
- 75 g nuca macinata
- 250 g branza de vaci
- 250 g faina
- 8 linguri lapte
- 100 ml ulei
- 1 praf sare
pentru garnitura:
- 150 g ciuperci champignon
- 150 g broccoli
- 100 g praz
- 1 lingura unt
- piper
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Condimentezi cu sare si piper bucăţile de piept şi le rumeneşti uşor pe ambele părţi în două linguri de ulei încins, după care le laşi să se răcească. Cureţi prazul, îl desfaci în frunze lungi şi le opăreşti cu apă şi sare. Le scurgi şi le clăteşti sub jetul de apă rece.
Pentru aluat, amesteci nuca măcinată cu brânza de vaci, laptele, făina, uleiul, un praf de sare şi frămânţi. îl împărţi în jumătate şi întinzi două foi. Acoperi bucăţile de carne cu felii de bacon şi cu frunze de praz şi le îmbraci în aluat, prinzând capetele. Le ungi cu ou bătut şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius pentru 30-40 de minute.
Desfaci broccoli bucheţele şi îl fierbi în apă cu sare timp de 5 minute. Tai prazul şi ciupercile bucăţi mai mari şi pui totul la călit în unt. Laşi până se înmoaie, după care adaugi broccoli, condimentezi cu sare şi piper după gust şi mai laşi 2-3 minute. Opreşti focul şi pui zeama de lămâie. Serveşti legumele alături de rulada de curcan tăiată felii.
Piept de curcan în aluat de brânză
Pofta buna!
Interesanta reteta asta