Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti
PrinteazaPiept de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi, piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika afumata si salata.
- 1 ou
- 3 linguri de parmezan ras
- 3 catei de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt
- 500 g piept de curcan, taiat in fasii (trebuie sa obtii 16 bucati in total)
- 750 g de cartofi mari, taiati bastonase
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 65 g de pesmet
- 1/2 – 1 lingurita de paprika afumataq
- salata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Bate oul într-un bol împreună cu parmezanul şi usturoiul zdrobit, apoi asezonează. Tăvăleşte bucăţile de curcan prin amestecul format. Amestecă bine cartofii cu puţin ulei, apoi împrăştie-i într-o tavă într-un singur strat şi dă-i la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, trece bucăţile de curcan prin pesmet şi aşază-le într-o altă tavă, tapetată cu hârtie de copt. Scoate cartofii din cuptor şi amestecă-i cu usturoiul tocat, paprika afumată şi sare de mare. Amestecă-i bine, apoi aşază-i din nou în tavă şi dă-i la cuptor împreună cu bucăţile de curcan. Lasă-i să se coacă timp de 10-12 minute, apoi serveşte cu salată.
Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti
Pofta buna!
Pieptuld e curcan este pur si simplu delicios