Piept de porc umplut
PrinteazaPiept de porc umplut din: piept de porc cu sorici, ulei, oua, ceapa, ciuperci, branza de oaie, ardei gras, piper, patrunjel verde, cuisoare, usturoi, sare.
- 1 kg piept de porc cu sorici
- 100 ml ulei
- 2 oua
- 1 ceapa
- 600 g ciuperci
- 150 g branza de oaie sau de capra
- 1 ardei gras rosu
- piper
- 1 legatura patrunjel verde
- cuisoare
- 3-4 catei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea şi o usuci cu ajutorul unor şervete. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, tai un buzunar în carne. Speli legumele, le cureţi şi le tai cubuleţe. Sotezi ceapa în 50 ml ulei, apoi adaugi ardeiul, usturoiul şi, după 2 minute, ciupercile mărunţite. Stingi focul când a scăzut zeama şi laşi ingredientele călite să se răcească.
In amestecul de legume răcit, pui brânza, ouăle, pătrunjelul tocat, piperul şi sare după gust. Amesteci toate ingredientele şi umpli buzunarul cărnii, apoi îl coşi ca să nu iasă umplutura.
Presari pieptul umplut cu sare şi piper, îl aşezi cu şoriciul în jos, într-un vas termorezistent şi torni 2 căni cu apă. Acoperi vasul cu folia şi îl introduci în cuptor, la foc mediu, pentru 2 ore. Spre sfârşitul coacerii, îndepărtezi cu grijă folia, întorci pieptul cu şoriciul în sus şi îl crestezi în pătrăţele.
Infigi în fiecare pătrat un cuişor şi introduci tava fără folie în cuptor, până când şoriciul se rumeneşte frumos. Serveşti friptura alături de garnitura preferată. Dacă doreşti, cât friptura şi garnitura sunt calde, poţi să razi câteva fire de caşcaval.
Piept de porc umplut
Pofta buna!