Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci

Printeaza

Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci din: piept de pui, ciuperci, ceapa, unt, smantana, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_ciuperci

  • 1 bucata piept de pui
  • 150 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa mica (rosie sau alba)
  • 1 lingurita unt
  • 200 g smantana
  • 100 ml vin alb (optional)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui o linguriţă de unt la topit în­tr-o tigaie. Adaugi peste untul topit ceapa tăiată mărunt. Tai felii ciupercile, apoi le adauga peste ceapa pe care ai călit-o timp de 1-2 minute.

Laşi să se facă ciupercile (acestea conţin multă apă şi trebuie lăsate pe foc până se evaporă). Adaugi în acest moment vinul alb peste ciuperci, până se evaporă alco­olul.

Adaugi smântână, sărezi şi piperezi după gust. între timp, pe un grill prăjeşti pieptul de pui. Când pieptul de pui este gătit, montezi prepara­tul în farfurie aşa: pui întâi puiul prăjit pe grill, apoi torni peste sosul de smântână cu ciuperci.

Serveşti preparatul imediat după ce a fost pregătit şi montat.

Piept de pui cu sos de smântână şi ciuperci

Piept_de_pui_cu_sos_de_smântâna_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • piept de pui cu ciuperci si sos de smantana

2 comentarii

  1. Fac si eu azi pieptul de pui

  2. L-am facut eu si nu a fost cine stie ce …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.