Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan
PrinteazaPiept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan din: piept de pui, ulei de masline, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sumac, chimen, coriandru, ceapa rosie, pasta de susan, castarvete, lamaie, lipii.
- 4 bucati piept de pui
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie si coaja razuita de la 2
- 3 lingurite sumac
- 2 lingurite chimen macinat
- 2 linguri coriandru sau patrunjel, tocat
- 1 ceapa rosie, taiata julien
pentru servit:
- 1 lingura pasta de susan combinata cu 6 linguri iaurt
- 1 castravete, taiat felii
- sferturi de lamaie
- lipii incalzite pe gratar
Mod de preparare:
Aplatizează carnea cu ajutorul sucitorului. Aşaz-o într-un bol la marinat 30 min cu 2 linguri ulei de măsline, coaja de lămâie, jumătate din zeamă, condimentele şi verdeaţa. Combină ceapa roşie cu uleiul, zeama de lămâie şi sumacul rămas.
Incinge grătarul cu cărbuni sau pe cel din fontă şi frige carnea 4-5 min pe fiecare parte. Serveşte cu ceapa roşie, pasta de susan şi iaurt, castravetele, sferturi de lămâie şi lipii.
Piept de pui la gratar cu castravete si pasta de susan
Pofta buna!