Piept de pui cu conopida
PrinteazaPiept de pui cu conopida din: piept de pui, conopida, ulei de masline, usturoi, ceapa, patrunjel, morcov, telina, boabe de ienibahar, sare si piper. Conopida şi brocoli sunt considerate alimente anticancerigene şi puternice detoxifiante ale întregului organism.
Consumul acestor legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne anemia şi reglează tensiunea arterială. Conopida este recomandată şi persoanelor care vor să slăbească, pentru că asigură un tranzit intestinal normal.
- 800 g piept de pui
- 1 conopida medie
- 50 ml ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 3-4 boabe de ienibahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi pieptul de pui şi puneti-l la fiert în 2 litri de apă cu 1 lingură sare.
Adăugaţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, ienibaharul şi telina curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi mari.
După 15 mi¬nute puneţi în vasul în care acestea fierb şi conopida spălată şi desfăcută în bucheţele.
Fierbeţi carnea împreună cu legumele încă 10 minute, apoi scoateţi-le din vas şi prăjiţi-le înăbuşit, în ulei, 10-15 minute.
La final, adăugaţi usturoiul pisat, potriviţi de sare şi piper, opriţi focul şi lăsaţi tigaia acoperită cu un capac 2-3 minute.
Serviţi pieptul de pui cald, tăiat în feliuţe, cu garnitură de conopidă, totul stropit cu ulei de măsline.
Piept de pui cu conopida
Pofta buna!