Piept de pui la gratar

Printeaza

Piept de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_la_gratar

  • 4 bucăţi piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 2 lămâi
  • 200g de fasole verde
  • câteva frunze de busuioc
  • 20g de unt
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură de ulei
  • jumătate de linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi frunzele de busuioc. Se taie dovleceii pe lungime, în felii fine. Se taie fiecare piept de pui pe grosime, în trei bucăţi. Se pune carnea pe o farfurie, se sărează şi se piperează. Se stropeşte cu sucul de la cele două lămâi şi cu ulei. Se presară peste carne busuioc tocat.

Se pune ceapa într-o tigaie mai înaltă şi se acoperă cu apă. Se dă drumul la foc mic, apoi se adaugă untul şi zahărul. Se sărează şi se piperează. Se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la foc timp de 5 minute. Se adaugă fasolea verde şi puţină apă şi se lasă la gătit 15 minute. Se adaugă, apoi, dovleceii şi, după încă 8 minute, legumele sunt gata.

Se pune la prăjit pe grătar pieptul de pui. Se amestecă mierea cu zeama de lămâie în care a fost marinat puiul, se unge carnea cu acest sos şi se mai prăjeşte puţin. Se aşază legumele pe farfurii şi se stropesc cu suc de lămâie şi cu miere. Se pune deasupra pieptul de pui şi se serveşte preparatul cald.

Piept de pui la gratar

Piept_de_pui_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.