Pilaf cu chorizo
PrinteazaO reteta de pilaf cu chorizo din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, boia afumata, rosii, orez basmati, supa de legume, lamaie, frunze de dafin si patrunjel.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mare, feliată fin
- 250g de cârnaţi chorizo
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 linguriţă de boia afumată
- 400 g de roşii din conservă
- 250 g de orez basmati
- 600 ml supă de legume sau de pui
- 1 lămâie, coaja rasă în fâşii groase, plus felii pentru servit
- 2 frunze de dafin
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare cu capac. Se adaugă ceapa şi se sotează cinci-opt minute, până se înmoaie şi devine aurie. Se dă într-o parte a cratiţei şi se adaugă carnaţii chorizo. Se lasă pe foc până se prăjesc puţin şi lasă grăsime.
Se adaugă usturoiul şi boiaua, apoi roşiile. Se fierbe totul cinci minute, apoi se adaugă orezul, supa, coaja de lămâie şi frunzele de dafin. Se amestecă, se dă în clocot, apoi se acoperă şi se lasă pe foc mic 12 minute.
Se stinge focul şi se lasă să se odihnească 10-15 minute. Se adaugă pătrunjelul şi se serveşte cu felii de lămâie.
Pilaf cu chorizo
Pofta buna!