Pilaf cu fasole verde

Printeaza

Pilaf cu fasole verde

 Pilaf cu fasole verde din: orez, fasole, ceapa, ulei, zahar, verdeata, sare, piper.

 

Ingrediente :

  • 200 g orez
  • 500 g fasole verde
  • 2 cepe medii
  • 120 ml ulei
  • 1 lingură zahăr
  • verdeaţă
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli fasolea, apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă. Când e gata, o laşi să se scurgă, dar păstrezi zeama.

Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în ulei, adaugi orezul şi când devine sticlos torni 1,200 I din zeama în care a fiert fasolea.

După 10 minute de fierbere adaugi fasolea tăiată bucăţi mici, verdeaţa tocată, piperul şi continui fierberea în cuptor, cu foc moderat, 15-20 de minute (până scade). La sfârşit presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.