Pilaf cu fasole verde
PrinteazaPilaf cu fasole verde din: orez, fasole, ceapa, ulei, zahar, verdeata, sare, piper.
Ingrediente :
- 200 g orez
- 500 g fasole verde
- 2 cepe medii
- 120 ml ulei
- 1 lingură zahăr
- verdeaţă
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi şi speli fasolea, apoi o pui în apă clocotită cu puţină sare şi zahăr şi o laşi să fiarbă. Când e gata, o laşi să se scurgă, dar păstrezi zeama.
Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în ulei, adaugi orezul şi când devine sticlos torni 1,200 I din zeama în care a fiert fasolea.
După 10 minute de fierbere adaugi fasolea tăiată bucăţi mici, verdeaţa tocată, piperul şi continui fierberea în cuptor, cu foc moderat, 15-20 de minute (până scade). La sfârşit presari verdeaţa tocată.
Pofta buna!