Pilaf din carne de gasca

Printeaza

Pilaf din carne de gasca

Ingrediente:Pilaf din carne de gasca

  • 1 gască  3,500 kg
  • 300 g orez
  • 1 kg bureţi de fag
  • 30 g hrean
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • piper boabe
  • zahăr
  • cimbru
  • 150 g unt
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Gîsca se spală bine şi se pune la fiert cu 1 ceapă, sare, piper boabe şi cimbru. După ce a fiert circa 2 ore se dă deoparte.

Se face pilaf din orez, unt, ficatul şi pipota tăiate felii, ceapă tocată şi 3/4 1 supă de gîscă. Cind este gata pilaful,se pune pe platou şi peste el se pune gasca tranşată .

Bureţii sotaţi întregi se aşază în jurul platoului. Sosul se face din 40 g unt care se pune în tigaie, cu 1 lingură făină şi cînd începe să se coloreze se stinge cu supă de gască cu care se fierbe 4-5 minute şi se termină cu hrean ras, oţet, zahăr, sare şi 1 lingură smantană.

Sosul se serveşte numai separat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit bun pilaful cu gasca?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.