Pilaf iranian din carne de gaina

Printeaza

Pilaf iranian din carne de gaina

Ingrediente:Pilaf iranian din carne de gaina

  • 1,200 kg găină
  • 250 g orez
  • 180 g unt
  • sare
  • 10 g sofran
  • 10 g chimen
  • 40 g parmezan sau caşcaval

 

Mod de preparare:

Găina se curăţă şi se spală, se taie în 8 bucăţi egale şi se scot oasele mici posibile. Apoi se sotează in puţin unt şi se pune la fiert cu sare şi 1 1/4 1 apă.

Cînd apa a scăzut pe jumătate se adaugă şofran, chimen, unt şi orezul spălat. Se fierbe cu capac circa 25 minute, apoi se serveşte împreună cu sos suprem şi sos de roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.