Pilaf cu vinete si roşii la cuptor
PrinteazaPilaf cu vinete si roşii la cuptor din: orez, vinete, ulei, rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare si piper.
Ingrediente:
- 150 g orez
- 4 vinete potrivite ca marime
- 100 ml ulei
- 250 g rosii
- 2 cepe
- 500 ml supa de legume
- 1 legatura patrunjel
- 50 g pesmet
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri smantana
- sare
- piper
Mod de preparare Pilaf cu vinete si roşii la cuptor:
Tăiati vinetele în rondele de 1 cm. Săraţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă zeama, apoi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi.
Aşezati-le apoi, una lângă alta, pe fundul unei tăvi unse cu ulei şi tapetate cu pesmet. Fierbeţi orezul în supa de legume şi apoi aşezaţi-l în strat uniform peste vinete.
Deasupra orezului puneţi roşiile tăiate în rondele, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt. Tăiaţi ceapa în cubulete mici şi amestecaţi-o cu smântână, sare şi piper.
Turnaţi acest amestec peste ingredientele din tavă. Puneţi tava la cuptor pentru 25 – 30 de minute. Serviţi preparatul cald.
Pofta buna!
Bun pilaful asta cu vinete si rosii, chiar imi place