Pinolata cu cremă de whisky
PrinteazaO reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat.
- 150 g inghetata de frisca
- 1 lingura seminte de pin
- 5-6 cuburi de gehata
- 100 ml lapte integral proaspat
- 2 linguri crema de whisky
- 1 plic zahar vanilat
pentru decor:
- 1 lingura seminte de pin
Mod de preparare:
Prăjeşte seminţele de pin într-o tigaie neaderentă, fară grăsime, la foc mic, amestecându-le frecvent. Pune laptele în vasul blenderului împreună cu seminţele de pin, zahărul vanilat, îngheţata de frişcă şi cuburile de gheaţă sparte, apoi mixează ingredientele până la obţinerea unei compoziţii omogene, cremoase şi fluide.
Toarnă pinolata în pahare fară picior, cu fundul gros şi adaugă puţină cremă de whisky, amestecând uşor. Decorează cu câteva seminţe de pin şi serveşte băutura imediat.
Pinolata cu cremă de whisky