Pituci de conopidă

Printeaza

Pituci de conopidă

 

Ingrediente:

  • 1 kg conopidă
  • 150 g unt
  • 100 g făină
  • 250 ml lapte
  • 4 ouă
  • 250 g smântână
  • 150 g caşcaval
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi conopida şi o laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert, o laşi’să se răcească.

Separat, pregăteşti sosul astfel: într-un vas înfierbânţi 100 g unt, adaugi făina şi o căleşti fără a se rumeni, apoi stingi cu lapte fierbinte. Potriveşti de sare şi îl fierbi circa 10 minute.

După ce sosul s-a răcit, adaugi gălbenuşurile, smântână, caşcavalul ras şi amesteci totul bine. Baţi albuşurile spumă, le adaugi în sos.

Treci prin această compoziţie bucheţelele de conopidă fiartă, le aşezi într-o tavă unsă cu restul de unt şi dai tava la cuptor ca să se gratineze. Sunt foarte bune!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.