Carnati la gratar cu piure de cartofi din: carnati, sare, piper, ulei, unt, ceapa, zahar, faina, supa, cartofi, smantana, mustar. Ingrediente: 12 carnati de porc sare piper negru măcinat Pentru sosul de ceapa: 2 linguri ulei de masline 2 linguri unt 8 cepe feliate 1 linguriță zahăr pudră 1 lingură de făină 300ml supa Pentru piure: […]
Piure aromat
PrinteazaPiure aromat din: cartofi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac, lapte, unt, sare, ceapa, unt, ulei, patrunjel.
- 5 cartofi
- o radacina telina mica
- o radacina patrunjel
- un pastarnac
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- sare
pentru servit:
- o ceapa alba
- 100 g unt
- o lingurita ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi, păstârnacul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se taie şi se pun la fiert în apă cu lapte şi un praf de sare.
Se lasă la fiert 30 de minute, pentru ca legumele să se poată mixa.
Se scurg de apa cu lapte în care au fiert, se pune untul şi se mixează.
Pentru servit, ceapa se taie mărunt şi se căleşte în untul topit amestecat cu ulei.
Se supraveghează pentru a nu se arde şi, când a devenit maronie, se trage de pe foc.
Se aduce piureul la masă cu ceapă şi verdeaţă deasupra.
Piure aromat
Pofta buna!
poate iti place si:
Piure de urzici cu usturoi din: urzici, leurda, usturoi, ceapa, faina, hrean, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg urzici 2-3 legături leurdă 3-4 căţei de usturoi 1 ceapă 1-2 linguri făină 1 lingură hrean ras ulei sare Mod de preparare: Speli şi cureţi urzicile şi leurda şi le pui împreună la fiert. Căleşti ceapa în […]
Pofta buna!