Piure cu rinichi şi sos
PrinteazaPiure cu rinichi şi sos din: cartofi, lapte, unt, rinichi de porc, rosii, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, pasta de tomate, linte, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii uscate in ulei.
- 500 g cartofi albi
- 200 ml lapte dulce
- 50 g unt
- 600 g rinichi de porc
- 6 rosii
- doi ardei capia
- o ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
- o lingura cu pasta de tomate
- 200 g linte fiarta
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- rosii uscate in ulei
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare. Se scot într-o oală, se pasează, se amestecă bine cu laptele dulce, călduţ şi untul. Se adaugă sare şi piper după gust, două linguri cu ulei, se amestecă şi se păstrează la cald.
Rinichii se spală, se taie felii, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi ardeii tăiaţi cubuleţe, se călesc cinci minute, apoi se pun roşiile date prin râzătoare şi pasta de tomate dizolvată cu o jumătate de cană cu apă.
Se condimentează, se fierbe zece minute, apoi se adaugă rinichii. Când carnea a fiert se pune lintea, se mai fierbe zece minute, se opreşte focul, se adaugă pătrunjel tocat şi se amestecă.
Pentru un plus de gust, la pireul de cartofi se pot adauga rosii uscate tocate marunt.
Piure cu rinichi şi sos
Pofta buna!