Piure cu usturoi
PrinteazaPreîncălzeşte cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru sau de rozmarin.
Acoperă cartofii cu apă, lasa-i să dea în clocot şi fierbe la foc mic, cea 15 minute. Scurge-i bine, scoate cimbrul şi apoi pune-i înapoi în oală. Presează căpâţânile de usturoi coapte până iese tot miezul şi amestecă-i cu cartofii.
Adaugă 50 g unt şi zdrobeşte cartofii până obţii un piure cremos. Adaugă puţină sare, piper şi un praf de nucşoară. Incorporează şi 75 ml smântână uşor incalzita.
Piure cu usturoi
Pofta buna!