Piure de varza de Bruxelles cu branza de vaci

Printeaza

O reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte, sare.

Ingrediente:

  • 500 g varză de Bruxelles
  • 1 kg cartofi
  • 200 g brânză de vaci
  • 50 g unt
  • 1/2 cană cu lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de minute, după care tai-o cât mai mărunt.

Separat, curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Scurge cartofii şi zdrobeşte-i cu o furculiţă.

Adaugă untul, varza tocată şi brânza de vaci. Piureul astfel obţinut subţiază-l cu laptele fierbinte. Potriveşte gustul de sare şi serveş­te-l imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesant pireul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.