Piure de varza de Bruxelles cu branza de vaci
PrinteazaO reteta delicioasa de piure cu: varza de Bruxelles, cartofi, branza de vaci, unt, lapte, sare.
Ingrediente:
- 500 g varză de Bruxelles
- 1 kg cartofi
- 200 g brânză de vaci
- 50 g unt
- 1/2 cană cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Curăţă varza, opăreşte-o în apă cu sare aproximativ 20 de minute, după care tai-o cât mai mărunt.
Separat, curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare. Scurge cartofii şi zdrobeşte-i cu o furculiţă.
Adaugă untul, varza tocată şi brânza de vaci. Piureul astfel obţinut subţiază-l cu laptele fierbinte. Potriveşte gustul de sare şi serveşte-l imediat.
Pofta buna!
Interesant pireul asta!