Piure de varză de Bruxelles cu castane

Printeaza

Piure de varză de Bruxelles cu castane din: varza de bruxelles, unt, smantana, nucsoara si castane.

Ingrediente:

  • 600 g varza de Bruxelles, taiata in jumatate
  • 50 g unt
  • 100 ml smantana lichida
  • 1/2 nucsoara data prin razatoare
  • 200 g castane, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Piure de varză de Bruxelles cu castane: Pune varza într-o cratiţă, se acoperă cu apă clocotită şi se fierbe 8-10 minute sau până se frăgezeşte foarte bine. Se scurge şi se lasă să se usuce câteva minute.

Răstoarnă înapoi în cratiţă şi se pisează cu zdrobitorul de piure, până se obţine o textură mai grosieră.

Adaugă untul, smântână şi nucşoara şi se condimentează bine cu sare şi piper. Tine pe foc încă două minute.

Se adaugă jumătate din cantitatea de castane şi se amestecă, apoi se presară pe deasupra, înainte de a servi, cealaltă jumătate.

 

Pofta buna!

 

 

 

Piftie de Aripi de Pui

Piftie de Aripi de Pui: un preparat tradițional românesc, savurat în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Este o mâncare rece, aromată și consistentă, care aduce împreună simplitatea ingredientelor cu bogăția gustului. Preparată din aripi de pui, această piftie are o textură gelatinoasă și o aromă intensă, fiind ideală pentru a fi servită ca aperitiv […]

Ceai Wu Yi Shan sau Ceaiul Wuyi

Ceai Wu Yi Shan sau Ceaiul Wuyi – Ceaiul Wu Yi Shan, cunoscut și sub numele de ceaiul din munții Wuyi, este un ceai oolong renumit pentru aroma sa complexă și istoria sa îndelungată. Originar din regiunea muntoasă Wuyi din China, acest ceai este adesea considerat unul dintre cele mai fine ceaiuri din lume. Istoria […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.