Pizza cu dovlecei şi carpaccio
PrinteazaPizza cu dovlecei şi carpaccio din: dovlecei, ardei capia, carcaccio de vita, ceapa verde, masline, rosii, apa, zahar tos, drojdie, faina, ulei de masline, cascaval, sare, piper, oregano.
- un dovlecel
- doi ardei capia
- 300 g carpaccio de vita
- o legatura ceapa verde
- 100 g masline feliate
- doua rosii
- 300 ml apa
- zahar tos
- 7 g drojdie uscata
- 500 g faina
- 70 ml ulei de masline
- 250 g cascaval
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Drojdia uscată se pune într-un castronel împreună cu apă călduţă, o lingură cu făină şi o linguriţă cu zahăr tos. Se amestecă, se lasă să se dizolve şi se toarnă peste restul de făină. Se adaugă o linguriţă cu sare, uleiul de măsline şi puţin oregano tocat.
Se frământă până rezultă un aluat moale şi elastic, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte în patru părţi, se întind foi rotunde şi se aşază pe o tavă presărată cu făină. Se presară puţin caşcaval ras, se aşază felii de dovlecel, rondele de ardei capia, felii de roşii şi carpaccio de vită.
Se adaugă măslinele feliate, se presară ceapa verde tăiată rondele, oregano tocat şi se introduce în cuptor. Se coace la foc potrivit 20 de minute, se scoate, se presară caşcaval ras şi se introduce în cuptor pentru încă cinci minute. Se serveste fierbinte presarata cu oregano proaspat tocat.
Pizza cu dovlecei şi carpaccio
Pofta buna!