Borș de Urzici și Lobodă – un preparat plin de savoare și extrem de nutritiv, ideal pentru detoxifierea organismului și revigorarea corpului. Urzicile, cunoscute pentru proprietățile lor curative și pentru aportul ridicat de fier și vitamine, se combină perfect cu loboda, o plantă sățioasă și bogată în antioxidanți. Această rețetă reprezintă un echilibru perfect între […]
Placinta cu carne tocata de vita
PrinteazaPlacinta cu carne tocata de vita din: ulei de masline, carne tocata de vita, ceapa verde, nucsoara, sos de rosii, concentrat de vita, piure de cartofi si lapte.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 500 g carne tocata de vita
- 3 legaturi cu ceapa verde, tocata
- un praf de nucsoara
- 300 g sos de rosii (gata preparat)
- 200 ml concentrat de vita
- 500 g piure de cartofi
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la seminul 6/200C. Incingeti uleiul la temperatura maxima si prajiti carnea uniform.
Adaugati un sfert din ceapa verde, presarati nucsoara, piper negru proaspat macinat si sare. Acoperiti vasul cu un capac si micsorati flacara; tineti pe foc timp de 5 minute.
Adaugati sosul si concentratul si lasati sa fiarba la foc mic, cu vasul neacoperit, timp de 5 minute.
Intre timp, incalziti piureul, potriviti de sare si adaugati ceapa ramasa si laptele. Asezati carnea intr-un vas rezistent, intr-un strat si acoperiti cu un strat de piure.
Dati la cuptor timp de 10 minute.
Placinta cu carne tocata de vita
Pofta buna!
File de Păstrăv cu Legume la Cuptor
File de Păstrăv cu Legume la Cuptor – o rețetă simplă, dar extrem de gustosă, care combină delicatețea peștelui cu prospețimea legumelor de sezon. Această mâncare sănătoasă și ușor de preparat este perfectă pentru o cină de familie sau un prânz nutritiv, fiind ideală pentru cei ce doresc să mențină un stil de viață echilibrat. […]