Placinta cu branza de vaci si stafide
PrinteazaPlacinta cu branza de vaci si stafide din: fidea, sare, oua, zahar, zahar vanilat, smantna, branza de vaci, stafide, coaja de lamaie, amidon, ulei, pesmet, foi de placinta si zahar pudra.
- 150 g fidea
- sare
- 4 oua
- 5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 200 g smantana
- 1 kg branza de vaci
- 100 g stafide
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- 1 lingura amidon
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri pesmet
- 4 foi de placinta
- zahar pudra
Mod de preparare:
Fideaua se aşază în apă clocotită cu sare şi se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trece prin apă rece şi se scurge. Se separă ouăle. Se bate albuşul cu 2 linguri de zahăr. Se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr şi zahăr vanilinat.
Se înglobează smântână, brânza de vaci, stafidele, coaja de lămâie şi amidonul, apoi pastele şi albuşul.
Se încinge cuptorul la 190°C. Se unge cu ulei o formă ter- morezistentă (20 x 30 cm) şi se pudrează cu pesmet. Se asază înăuntru două foi de plăcintă, apoi se repartizează compoziţia de brânză şi se acoperă cu alte două foi de plăcintă. Se unge cu restul de ulei.
Plăcinta se coace la cuptor cca. 45 min. Se stinge focul şi plăcinta se lasă în cuptorul stins să se odihnească timp de cca. 10 min., apoi se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească.
Se taie plăcinta bucăţi, care se scot una câte una din formă cu ajutorul unei palete. Plăcintele se aşază pe farfurii şi se pudrează cu zahăr. Se servesc călduţe.
Placinta cu branza de vaci si stafide
Pofta buna!