Placinta cu branza de vaci, smantana si stafide
PrinteazaPlacinta cu branza de vaci, smantana si stafide din: faina, unt, zahar, smantana, branza de vaci, smantana, stafide, oua, zahar, zahar vanilinat, galbenus, unt, frunze de menta.
- 300 g faina
- 100 g unt
- o lingura zahar
- 2 linguri smantana
pentru umplutura:
- 800 g branza de vaci
- 5 linguri smantana
- 150 g stafide
- 4 oua
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
pentru uns:
- un galbenus
- 50 g unt topit
pentru ornat:
- zahar pudra
- frunze de menta
Mod de preparare:
Se pregăteşte umplutura pentru care brânza se mixează bine cu smântână adaugă gălbenuşurile, stafidele, zahărul tos şi cel vanilinat.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă şi se amestecă delicat. Ingredientele pentru foi se amestecă bine, pentru a obţine un aluat care se împarte în două.
In tava mare de aragaz se pune amestecul de brânză si se acoperă cu o foaie de aluat. Aceasta se unge cu untul topit cu ajutorul unei pensule si, după ce s-a folosit tot untul, se aşază a doua foaie de aluat.
Se unge a doua foaie cu gălbenuş şi se dă tava la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se pudrează cu zahăr şi se serveşte ornată cu frunze de mentă.
Placinta cu branza de vaci, smantana si stafide
Pofta buna!