Placinta cu branza si stafide – pufoasa si aromata
PrinteazaPlacinta cu branza si stafide din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenus, unt, sare, branza dulce, frisca, unt, baton de vanilie, amidon, stafide si scortisoara.
aluat:
- 200 g faina
- 1/2 cub drojdie
- 100 ml lapte
- 40 g zahar
- 1 galbenus
- 40 g unt
- 1 praf de sare
topping:
- 1 kg branza dulce
- 2 oua
- 200 ml frisca
- 150 g zahar
- 50 g unt
- maduva unui baton de vanilie
- 2 linguri amidon
- 1 praf de sare
- 100 g stafide
- 3 linguri zahar cu scortisoara
Mod de preparare:
Cernati faina intr-un castron si formati o adancitura in mijloc. Amestecaţi drojdia cu 4 linguri de lapte călduţ şi turnaţi totul în adâncitură. Amestecaţi cu făina de pe margini, apoi acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l cca. 20 de minute. Frământaţi aluatul cu restul ingredientelor, apoi lăsaţi-l să crească cca. 30 de minute.
Separaţi un ou. Amestecaţi gălbenuşul cu 4 linguri frişcă şi 2 linguri de zahăr. Incorporaţi restul de ouă, albuşul, frişca, zahărul, untul lichid, măduva de vanilie, amidonul, sarea şi stafidele. Preîncălziţi cuptorul la 180°. Ungeţi cu grăsime o formă rotundă (0 26 cm) şi tapetaţi-o cu aluat. Turnaţi brânza.
Ungeţi prăjitura cu amestecul de ou şi frişcă, apoi presăraţi-o cu zahărul cu scorţişoară. Lăsaţi-o 10 minute să stea şi coaceţi-o cca. 1 oră. Eventual, presăraţi-o cu zahăr pudră şi serviţi-o.
Placinta cu branza si stafide
Poftă bună!
Incoming search terms:
- prajitura cu branza dulce
- placinta cu branza
- placinta cu branza dulce
pufoasa si romata :))