Placinta cu ceapa si cimbru

Printeaza

O reteta de placinta cu ceapa, bulion, faina, ulei, drojdie, margarina, sare, piper si cimbru.Placinta cu ceapa si cimbru

Ingrediente:

  • 1 kg ceapă
  • 3 linguri bulion
  • 100 ml ulei
  • 1 kg făină
  • 1/2 pachet margarină
  • 172 cub drojdie (25 g)
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Frămânţi din făină, drojdie, apă caldă, un praf de sare şi margarină un aluat ca de pâine pe care-l laşi la dospit într-un loc mai cald pentru jumătate de oră. In acest timp pregăteşti umplutura: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei cu puţină apă.

După ce s-a înmuiat, adaugi bulionul, potriveşti de sare, cimbru şi piper o dai deoparte şi o laşi să se răcească. împărţi aluatul crescut în două şi întinzi două foi.

Aşezi o foaie de aluat într-o tavă unsă cu margarină, întinzi toată compoziţia de ceapă  şi acoperi cu a doua  mai foaie. Inţepi plăcinta cu furculiţa şi o dai la cuptor pen­tru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.