Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras.
- 450 g făină
- 15 g drojdie
- 100 g smântână
- 40 g unt
- 200 g brânză de vaci
- doi dovlecei
- 5 ouă
- 260 ml lapte dulce
- un fenicul
- 100 g mazăre
- 30 g stafide
- o lingură cu mărar tocat
- sare
- piper
- pătrunjel
- roşii
- ardei gras
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, apoi se amestecă bine cu două ouă, o lingură cu smântână, o lingură cu brânză de vaci, o jumătate de linguriţă de sare şi untul topit.
Se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute.
Intr-un bol se pune restul de brânză şi smântână, dovleceii daţi pe râzătoare şi scurşi, feniculul tocat mărunt şi mazărea fiartă.
Se presară mărarul tocat, se adaugă ouăle rămase, sare şi piper după gust. Se unge o tavă cu unt, se aşază aluatul şi deasupra se pune amestecul din bol.
Se nivelează, se introduce tava în cuptor şi se coace la /oc potrivit până devine aurie deaşttpra şi aluatul este copt.
Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
Pofta buna!