Placinta cu spanac si bacon

Printeaza

Placinta cu spanac si bacon din: faina, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon, parmezan, oua, ulei, sare, piper, unt, faina.

Ingrediente:Placinta_cu_spanac_si_bacon

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 5 linguri ulei
  • sare

pentru umplutura:

  • un kg spanac
  • 2 cepe
  • 70 g bacon simplu sau afumat
  • 5 linguri parmezan
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru copt:

  • unt
  • o lingura faina

 

Mod de preparare:

Se frământă făina cu uleiul, sarea şi apă călduţă cât să se formeze un aluat. Se lasă 30 de minute la frigider. Spanacul se opăreşte şi se scurge. Se căleşte ceapa în ulei şi se adaugă baconul tăiat bucăţele si spanacul şi se ţine pe foc 5 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă parmezanul, ouăle, sare şi piper.

Aluatul se împarte în două foi. Prima se pune în vasul de copt uns cu unt şi presărat cu făină, se întinde uniform umplutura de spanac şi se acoperă cu a doua foaie şi se coace.

Placinta cu spanac si bacon

Placinta_cu_spanac_si_bacon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.