Plăcintă cu şuncă si rozmarin

Printeaza

Plăcintă cu şuncă si rozmarin din: faina, drojdie, zahar, apa, oua, sunca, masline cu gogosar, cascaval, rosii, ardei capia, chimen, seminte de in, seminte de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:Placinta_cu_sunca_si_rozmarin

  • 500 g faina
  • 15 g drojdie
  • zahar
  • 250 ml apa
  • doua oua
  • 400 g sunca
  • 200 g masline cu gogosar
  • 200 g cascaval
  • doua rosii
  • doi ardei capia
  • rozmarin
  • 5 g chimen
  • 20 g seminte de in
  • 20 g seminte de floarea soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în puţină apă călduţă împreună cu o linguriţă de zahăr tos şi o linguriţă cu sare. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgător şi se lasă la dospit zece minute.

Se toarnă peste făina rămasă împreună cu restul de apă, un ou şi un albuş. Se frământă până rezultă un aluat omogen nelipicios, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Se întind două foi din aluat, se aşază o foaie într-o tavă rotundă şi deasupra se pun felii de şuncă, felii de roşii şi de ardei capia. Se presară măslinele, seminţele de chimen, cele de in şi seminţele de floarea-soarelui.

Se adaugă un fir de rozmarin tocat, sare, piper şi caşcavalul dat prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se acoperă cu foaia rămasă, se unge cu gălbenuş, se decorează cu frunze sau flori din aluat ce se ung şi ele cu gălbenuş.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până devine aurie. Se serveste calda sau rece, simpla sau cu salata de sfecla rosie.

Plăcintă cu şuncă si rozmarin

Placinta_cu_sunca_si_rozmarin

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Placinta asta imi face cu ochiul!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.