Placinta cu varza creata
PrinteazaPlacinta cu varza creata din: faina, drodjie, ulei, lapte, ou, sare, varza creata, sunca, ceapa, ulei, lapte.
pentru aluat:
- 350 g faina
- 20 g drojdie
- 4 linguri ulei
- 100 ml lapte
- un ou
- un varf de lingurita sare
pentru umplutura:
- o varza creata mica
- 300 g sunca
- 2 cepe
- 2 linguri ulei
pentru uns:
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Se desface drojdia în lapte şi se pune peste făină. Se amestecă, se toarnă uleiul şi se pun oul si sarea. Se frământăi si apoi se lasă la crescut pentru o oră.Varza se desface foi care se opăresc în apă clocotită si se scurg. într-o tigaie cu ulei se pune ceapa să se înmoaie şi, când devine translucidă, se adaugă varza tăiată fideluţă. Se lasă pe foc în jur de 10 minute.
Aluatul se frământă pe masa presărată uşor cu făină şi se împarte în două. Se întind două foi, una mai mare şi una mai mică. Foaia mare se transferă într-o formă de copt si se lasă ca marginile să depăşească bordura vasului.
Se pune umplutura, şunca mărunţită şi se acoperă cu a doua foaie, iar marginile se răsucesc. Se unge plăcinta cu lapte şi se coace 40-50 de minute, în funcţie de cuptor. Se lasă să se răcească în tavă şi apoi se taie.
Placinta cu varza creata
Pofta buna!