Placinta delicioasa cu nuci
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de placinta cu nuci din: unt, faina, apa minerala, sare, stafide, zahar, nuca macina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala si lapte.
pentru aluat:
- 7 linguri apa minerala
- 7 linguri unt topit
- 300 g faina
- sare
pentru compozitie:
- 200 g stafide
- 250 g zahar
- 500 g nuca macinata
- 2 pliculete zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja de la o lamaie si de la o portocala
- o canita de lapte
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune apa minerală şi untul topit, se adaugă făina amestecând mai întâi cu lingura de lemn, apoi cu mâna, timp de 15-20 de minute, până ce aluatul rezultat se desprinde uşor de pe mână.
Aluatul se lasă la rece, învelit într-o folie, aproximativ două ore. Separat, se aleg nucile, se macină şi se amestecă cu zahărul, vanilia, coaja de lămâie şi de portocală şi o căniţă de lapte cald, până se obţine o cremă densă. La sfârşit, se pun stafidele.
Se scoate coca, se mai frământă puţin, se face un sul şi se taie în trei. Din fiecare bucată se întinde câte o foaie de mărimea tăvii în care se va face plăcinta.
Se aşază prima foaie în tavă, se întinde un strat de cremă de nuci şi stafide, se aşază a doua foaie, un alt strat de cremă şi se acoperă cu a treia foaie. Se înţeapă cu furculiţa şi se bagă în cuptorul bine încins. Se serveşte pudrată cu zahar, lângă o delicioasă cafea cu lapte.
Poftă bună!