Placinta picanta cu varza

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de placinta picanta cu varza din: faina, ulei, branza tofu, sare, apa, varza alba, ceapa, ardei gras rosu, rosii, piper, marar, boia de ardei iute si iaurt de soia.

Ingrediente:Placinta picanta cu varza

  • 300 g faina
  • 100ml ulei
  • 60 g branza tofu
  • 1 lingurita sare
  • 5-6 linguri apa

Umplutura:

  • 1/2 kg varza alba, tocata
  • 1 ceapa tocata
  • 1 ardei gras rosu tocat
  • 1 rosie decojita tocata
  • 1 lingura marar tocat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • 200 ml iaurt de soia

 

Mod de preparare:

Amestecam faina cu sarea si uleiul. Adaugam branza tofu si, apa si framantam pana ce se omogenizeaza. Punem aluatul la rece pana cand preparam umplutura.

Intr-o cratita incingem putin ulei. Punem ceapa, ardeiul si le lasam 1 minut sa se inmoaie. Tocam varza, apoi o frecam cu sare si o lasam 10 minute. O stoarcem bine de apa si o punem peste ceapa si ardei.

Adaugam rosia tocata, piperul, boiaua, mararul si sare daca mai e nevoie. Completam cu 300ml apa si lasam pe foc o ora, pana cand este fiarta si bine scazuta. Amestecam cu iaurtul de soia si oprim focul.

Scoatem aluatul din frigider. Il impartim in doua. Intindem 2 foi rotunde, dupa diametrul tavii pe care o folosim. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina.

Punem prima foaie, turnam umplutura si acoperim cu cealalta. Intepam placinta din loc in loc cu o furculita pentru a nu se umfla in cuptor. Coacem la temperatura de 160ºC  (treapta a III-a) timp de 40-45 minute.

Placinta picanta cu varza

Placinta picanta cu varza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.