Placinta cu rinichi de porc

Printeaza

O reteta de placinta cu rinichi de porc din: rinichi de porc, carne de porc, morcovi, mar, ulei, otet, vin rosu, aluat de foitaj, ou, sare, enibahar, boia iute si piper.

Ingrediente:Placinta cu rinichi de porc

  • 600 g rinichi de porc
  • 250 g carne de porc cu grasime
  • 2 morcovi
  • 1 mar
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 100 ml vin rosu
  • 400 g aluat de foitaj
  • 1 ou
  • sare
  • enibahar
  • boia iute
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi rinichii şi carnea în cubuleţe şi prăjiţi-le în ulei, la foc iute, timp de 10 minute. Adăugaţi vinul şi con­dimentele, după gust şi lăsaţi vasul la foc potrivit până când scade la jumătate sosul format. întindeţi din aluat o foaie cu care tapetaţi un vas termorezistent uns cu ulei.

Turnaţi în vas amestecul de carne şi rinichi, puneţi şi mărul şi morcovii tăiate în cubuleţe, stropiţi cu oţet şi deasupra acoperiţi cu altă foaie de aluat. Decoraţi foaia de deasupra cu figurine din aluat crestate cu cuţitul superficial.

Ungeţi foaia cu ou bătut şi puneţi vasul la cuptor, la foc potrivit, până când aluatul de deasupra se rumeneşte uniform.

Placinta cu rinichi de porc

Placinta cu rinichi de porc

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.