Placinta saseasca cu branza de vaci
PrinteazaPlacinta saseasca cu branza de vaci din: gris, lapte, zahar, branza de vaci, oua, unt, faina, pesmet, zahar vanilat, lamaie, sare.
- 220 g gris
- 800 ml lapte
- 200 g zahar
- 500 g branza de vaci
- 5 oua
- 50 g unt
- 50 g faina
- 50 g pesmet
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert şi, când clocoteşte, adaugi grisul în ploa¬ie, amestecând energic, până se leagă bine.
Separat, freci brânza de vaci cu zahărul, făina, coaja de lămâie, zahărul vanilat ouăle şi un praf de sare. Intr-o tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, aşezi în strat uniform grişul fiert.
Deasupra întinzi compoziţia de brânză de vaci şi coci la cuptor, la foc iute, timp de 20 de minute.
Placinta saseasca cu branza de vaci
Pofta buna!
Vreau si eu din placinta asta