Placinta saseasca cu branza de vaci

Printeaza

Placinta saseasca cu branza de vaci din: gris, lapte, zahar, branza de vaci, oua, unt, faina, pesmet, zahar vanilat, lamaie, sare.

Ingrediente:Placinta_saseasca_cu_branza_de_vaci

  • 220 g gris
  • 800 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 50 g pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert şi, când clocoteşte, adaugi grisul în ploa¬ie, amestecând energic, până se leagă bine.

Separat, freci brânza de vaci cu zahărul, făina, coaja de lămâie, zahărul vanilat ouăle şi un praf de sare. Intr-o tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, aşezi în strat uniform grişul fiert.

Deasupra întinzi compoziţia de brânză de vaci şi coci la cuptor, la foc iute, timp de 20 de minute.

Placinta saseasca cu branza de vaci

Placinta_saseasca_cu_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.