Placinta cu spanac, parmezan si ricotta
PrinteazaPlacinta cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa, spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou.
- 50 g unt
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa, tocata fin
- 1 kg spanac
- 1/2 lingurita de nucsoara macinata
- 500 g ricotta
- 2 galbenusuri
- 85 g de parmezan, ras
- 750 g aluat de doitaj
- putina faina, pentru presarat
- 1 ou, batut
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Topeşte jumătate din cantitatea de unt cu uleiul într-o cratiţă. Adaugă ceapa şi las-o pe foc 10 minute până se înmoaie. Pune-o deoparte într-un bol. Adaugă câteva mâini de spanac în tigaie şi lasă-l câteva minute până se înmoaie.
Scoate-l şi scurge-l într-o strecurătoare. Repetă cu restul de spanac. Presează în strecurătoare cu dosul unei linguri, pentru a îndepărta tot lichidul. Toacă spanacul grosier şi pune-l în bolul cu ceapă. Adaugă nucşoara, ricotta, gălbenuşurile şi parmezanul, asezonează şi amestecă bine.
Rulează un pachet de aluat pe suprafaţa tapetată cu puţină făină, într-un dreptunghi de 25x30cm, apoi pune-l într-o tavă. Cu latura mare către tine, pune spanacul în centrul aluatului, lăsând de jur împrejur o margine liberă de 5cm. Unge marginile cu ou bătut.
Intinde şi al doilea pachet de aluat într-un dreptunghi un pic mai mare decât primul. Aşază-l peste primul şi presează uşor marginile pentru a le sigila, apoi apasă cu o furculiţă sau cu degetele. Unge totul cu ou bătut, apoi crestează, dacă doreşti, un model pe aluat, cu partea bontă a unui cuţit, cu grijă să nu perforezi aluatul. Dă la cuptor 40 de minute.
Lasă să se odihnească 10 minute, înainte de a servi.
Placinta cu spanac, parmezan si ricotta
Pofta buna!