Plăcintă svăbească
PrinteazaPlăcintă svăbească din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ou, sare, ulei de masline, bacon si seminte de chimen.
- 400 g faina
- 250 ml lapte
- 1 lingurita zahar
- 30 g drojdie
- 60 g unt
- 1 ou
- sare
garnitura:
- 4-6 linguri ulei de masline
- 400 g bacon
- 2 linguri seminte de chimen
Mod de preparare:
Amestecaţi puţină făină cu drojdia fărâmiţată, zahărul şi puţin lapte călduţ. Când maiaua începe să crească, adăugaţi restul ingredientelor, treptat. Frământaţi un aluat potrivit de tare, uşor de modelat. Lăsaţi-l la crescut în loc cald.
Intindeţi aluatul într-o tavă, ungeţi-l uniform cu ulei de măsline şi înţepaţi-l din loc în loc cu o furculiţă. Tăiaţi bacon-ul în fâşii şi aşezaţi-le una lângă alta peste aluatul presărat cu seminţe de chimen. Coaceţi la foc potrivit, 25 – 30 minute.
Plăcintă svăbească
Pofta buna!