Plăcintă vegetariană
PrinteazaPlăcintă vegetariană: apa, unt, faina, sare, spanac, branza de vaci, oua, praz, ardei rosu, rosii, cascaval, piper, nucsoara.
Ingrediente aluat:
- 1 ceaşcă apă rece
- 150 g unt
- 200 g făină
- sare
Ingrediente umplutura:
- 500 g spanac
- 250 g brânză de vaci
- 3 ouă
- 2 fire praz
- 1 ardei roşu gras
- 300 g roşii cărnoase
- 100 g caşcaval
- piper
- nucşoară rasă
Mod de preparare:
Intr-un bol pui ingredientele şi lemixezi până obţii o masă uniformă.
Impachetezi aluatul în folie de plastic şi laşi la frigider 1 oră.
Cureţi prazul şi îl tai rondele. Dai în clocot timp de 10 minute, în apă cu sare.
Scurgi prazul şi îl clăteşti cu apă rece. La fel procedezi şi cu spanacul.
Il scoţi cu spumiera, îl aşezi pe un prosop de hârtie şi presezi bine. Opăreşti roşiile împreună cu ardeiul în apă cu sare timp de 2 minute.
Decojeşti roşiile, le tai în două, le scoţi seminţele şi le toci cubuleţe. La fel procedezi şi cu ardeiul.
Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. Ungi vasul cu unt (eu am folosit o formă cu diametrul de 26 cm), întinzi aluatul sub formă rotundă şi căptuşeşti vasul.
Inţepi cu o furculiţă şi coci timp de 10 minute.
Amesteci ingredientele pentru umplutură: spanac, brânză, ouă, praz, ardei, roşii, caşcaval, condimentezi şi întinzi compoziţia peste aluatul din cuptor.
Coci plăcinta timp de 30 de minute.
Plăcintă vegetariană
Pofta buna!