Plăcinte cu legume si brânză
PrinteazaPlăcinte cu legume si brânză din: aluat, amestec de legume mexicane, tofu, banza de capra, ulei, ou, piper, sare, busuioc.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 1 punga (400 g) amestec congelat de legume mexicane
- 50 g tofu sau cascaval vegetal
- 100 g branza de capra
- 1 lingura ulei
- 1 ou
- piper
- sare
- busuioc uscat maruntit
Mod de preparare:
Inăbuşi legumele timp de 8-10 minute, într-un vas cu o lingură de ulei încins, picurând treptat o ceaşcă de apă. Când s-au înmuiat, le condimentezi cu sare, piper şi un praf de busuioc şi iei vasul de pe foc. Când legumele s-au răcit, încorporezi albuşul bătut uşor.
Presari puţină făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul în strat subţire. Tai 3 fâşii de aluat pe care aşezi legumele şi presari brânzeturile rase.
Pliezi pe jumătate, pe lungime şi apeşi marginile cu dinţii furculiţei, ca să nu iasă umplutura la copt.
Aşezi rulourile în tavă, le ungi cu ou şi introduci tava în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 20 de minute, până când plăcintele se rumenesc uniform.
Le porţionezi călduţe.
Plăcinte cu legume si brânză
Pofta buna!