Placinte cu telemea proaspata

Printeaza

O reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte acru, untura de porc si sare.

Ingrediente:Placinte cu telemea proaspata

  • 1 kg faina
  • 500 g telemea proaspata putin sarata
  • 10 oua
  • 150 ml lapte acru
  • 150 g untura de porc
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să obţineţi un aluat elastic, omo­gen. împărţiţi aluatul în 6 bucăţi egale şi din fiecare întindeţi câte 1 foaie, cât mai subţire. Puneţi pe fiecare foaie câte 1 lingură untură, apoi împachetaţi foaia în formă de plic, adunând la mijloc marginile.

Intindeţi iar foile cu sucitorul şi punefi pe fiecare, în strat egal, umplutura preparată astfel: radeţi telemeaua şi amestgcaţi-o cu 8 ouă bătute.

Impachetaţi iar foile, peste um­plutură. Când toate plăcintele sunt gata, puneţi-le într-o tavă unsă cu untu­ră, una lângă alta, încreţindu-le. Bateţi cele 2 ouă rămase cu laptele acru şi turnaţi-l peste plăcinte, în strat uniform. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc plăcintele bine.

Placinte cu telemea proaspata

Placinte cu telemea proaspata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.