Placinte cu telemea proaspata
PrinteazaO reteta de placinte cu telemea proaspata din: faina, telemea, oua, lapte acru, untura de porc si sare.
- 1 kg faina
- 500 g telemea proaspata putin sarata
- 10 oua
- 150 ml lapte acru
- 150 g untura de porc
- sare
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu apă şi puţină sare, ca să obţineţi un aluat elastic, omogen. împărţiţi aluatul în 6 bucăţi egale şi din fiecare întindeţi câte 1 foaie, cât mai subţire. Puneţi pe fiecare foaie câte 1 lingură untură, apoi împachetaţi foaia în formă de plic, adunând la mijloc marginile.
Intindeţi iar foile cu sucitorul şi punefi pe fiecare, în strat egal, umplutura preparată astfel: radeţi telemeaua şi amestgcaţi-o cu 8 ouă bătute.
Impachetaţi iar foile, peste umplutură. Când toate plăcintele sunt gata, puneţi-le într-o tavă unsă cu untură, una lângă alta, încreţindu-le. Bateţi cele 2 ouă rămase cu laptele acru şi turnaţi-l peste plăcinte, în strat uniform. Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, până când se rumenesc plăcintele bine.
Placinte cu telemea proaspata
Pofta buna!