Placintele cu spanac

Printeaza

Placintele cu spanac din: faina, ulei de masline, drojdie, apa, spanac, ceapa verde, branza telemea, menta, sare, piper, sos de ardei dulce.

Ingrediente:Placintele_cu_spanac

  • 500 g faina
  • doua linguri cu ulei de masline
  • o lingurita cu zahar tos
  • 15 g drojdie
  • 300 ml apa
  • 500 g spanac congelat
  • o legatura de ceapa verde
  • 200 g branza telemea
  • o lingurita cu menta uscata
  • sare
  • piper
  • sos de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în jumătate din apa călduţă, cu jumătate de linguriţă cu sare şi zahărul tos. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat lichid şi se lasă să dospească zece minute. Se amestecă făina rămasă cu drojdia dospită, se adaugă restul de apă, uleiul şi se frământă până se obţine un aluat nelipicios.

Se acoperă cu un şervet şi se ţine să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Spanacul decongelat se scurge de apă, se amestecă bine cu sare, piper, brânza sfărâmată cu o furculiţă, menta uscată şi ceapa tocată mărunt.

Din aluat se întind foi subţiri rotunde şi pe fiecare jumătate a fiecărei foi se pune compoziţie de spanac cu brânză. Se ung marginile cu apă, se acoperă cu jumătatea de aluat rămasă şi se presează cu degetele.

Se încinge o tigaie fără ulei, se pune câte o plăcintă şi se prăjeşte la foc mediu până devine aurie. Se întoarce pe cealaltă parte şi se procedează la fel.

Se servesc calde, simple sau cu sos de ardei dulce.

Placintele cu spanac

Placintele_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.