Plăcintele din griş
PrinteazaO reteta delicioasa de placintele din gris din: gris, apa, oua, zahar, zahar praf, ulei si sare.
- 200 g gris
- 700 ml apa
- 2 oua
- 3 linguri zahar
- 1 lingura zahar praf
- 100 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Puneţi apa cu zahărul tos şi sarea la fiert şi când începe să clocotească, adăugaţi în ploaie grisul. Lăsaţi-l să fiarbă 15 minute, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de vas.
Luaţi apoi vasul de pe foc, acoperiţi-l şi lăsati-l în repaus câteva secunde, după care turnaţi grisul într-o tavă mică de chec, unsă cu ulei.
Lăsaţi grisul la răcit. După aceea, răsturnaţi grisul pe un platou şi tăiaţi-l în felii cu grosimea de 1 cm.
Treceţi feliile prin ou bătut şi prăjiţi-le în ulei, pe ambele părţi, pentru a le rumeni uniform. Scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea. Pudraţi-le cu zahăr praf înainte de servire.
Plăcintele din griş
Pofta buna!