Placintele sarate
PrinteazaPlacintele sarate din: faina, apa, drojdie, sare, zahar, ulei, ceapa, branza feta, marar, galbenusuri si lapte.
pentru aluat:
- 1/2 kg faina
- 300 ml apa
- un cub drojdie proaspata
- o lingurita sare
- o lingurita zahar
- 50 ml ulei
pentru umplutura:
- o ceapa
- 3-4 dovlecei
- 360 g branza feta
- o legatura marar
pentru uns:
- 2 galbenusuri
- 2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia în apă călduţă cu sare şi zahăr. Se lasă 5 minute, apoi maiaua se toarnă peste făină şi ulei şi se frământă. Se adună într-o bilă şi se dă la rece pentru o oră. Dovleceii se răzuie, se scurg bine şi se călesc cu ceapa tocată mărunt, 10 minute, apoi se amestecă cu mărarul. Brânza se mărunţeşte cu furculiţa.
Aluatul se împarte în 8-10 părţi, care se întind cu sucitorul şi se umplu cu 2-3 linguri de dovlecei cu mărar şi brânză. Se adună marginile, se ung cu gălbenuş şii lapte şi se coc.
Placintele sarate
Pofta buna!