Platica la cuptor cu sos de legume
PrinteazaPlatica la cuptor cu sos de legume din: platica, ardei, ceapa verde, usturoi, patrunjel, suc de rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, busuioc si piper.
- 4 bucati platica
- 6 ardei
- 2 legaturi ceapa verde
- 3-4 fire usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi
- 2 legaturi patrunjel proaspat
- 400 g suc de rosii
- 300 g ciuperci
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- sare grunjoasa
- busuioc
- piper boabe si macinat
Mod de preparare:
Se curăţă pestele, se tale capetele si se spală. Separat, se curăţă ceapa, usturoiul şi ardeii. Se spală, se toacă mărunt si se călesc în uleiul încins. Apoi se adaugă ciupercile curăţate şi spălate. Se mai călesc câteva minute si se condimentează cu sare, piper si busuioc.
Plătica se pune peste legumele călite, se bagă în cuptorul încins si, spre sfârşit, se adaugă sucul de roşii. După ce s-a frăgezit peştele, se acoperă cu sosul de legume si se ornează cu pătrunjel.
Platica la cuptor cu sos de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- platica la cuptor cu sos de rosii
a fost buna, multumesc!