Porc cu cocos si citronella
PrinteazaO reteta de porc cu cocos si citronella din: cotlet de porc, nuca de cocos, citronella, sare, ardei iute, coriandru, iaurt, ceapa, praf de chilli, garam masala, usturoi, piure de ghimbir si curcuma.
- 600 g cotlet de porc
- 40 g lapte praf de nuca de cocos, sau 250 ml lapte de nuca de cocos din conserva
- 2 tije de citronella, zdrobite
- Sare
- 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte, taiati betisoare
- 2 linguri coriandru proaspat, tocat
pentru marinata:
- 50 g iaurt
- 125 g ceapa, tocata fin
- 1/2 lingurita praf de chilli
- 1- 1/2 lingurite coriandru macinat
- 1/2 lingurita garam masala
- 2 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
- 2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir ras
- 1/2 lingurita curcuma, macinata
Mod de preparare:
Se indeparteaza grasimea de pe marginea cotletelor si portiunile de grasime din acestea. Se taie carnea in cubulete de 5 cm care se pun intr-un castron mare. Se amesteca bine ingredientele marinatei, apoi se toarna peste cuburile de carne, astfel incat sa fie acoperite bine. Se lasa la marinat 3-4 ore sau peste noapte, in frigider. Inainte de a se prepara, carnea se aduce la temperatura camerei.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se asaza intr-un vas pentru cuptor carnea marinata si se coace pe raftul din mijloc 30 de minute sau pana cand ceapa si carnea s-au rumenit.
Se amesteca laptele praf de nuca de cocos cu 250 ml apa fierbinte. Se transfera carnea de porc intr-o cratita, se toarna peste ea laptele de nuca de cocos, adaugand citronella si sare dupa gust. Se pune la fiert, se acopera si se lasa sa fiarba usor 10-12 minute.
Se adauga in cratita mare parte din ardeiul iute taiat si coriandrul, pastrandu-se cate putin pentru ornat. Se indeparteaza citronella si se serveste.
Porc cu cocos si citronella
Pofta buna!