Porc cu legume caramelizate
PrinteazaPorc cu legume caramelizate din: pulpa de porc, morcov, ardei, broccoli, ceapa, orez, sare, ulei, zahar, pasta de tomate, lamaie.
- 1 kg pulpă de porc
- 1 morcov
- 2 ardei graşi
- 1 broccoli
- 2 cepe
- 1 ceşcuţă orez
- sare
- ulei
- 100 g zahăr
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Intr-un vas de iena aşezi un strat de ceapă şi morcov tăiate rondele, peste care pui carnea tăiată cubuleţe, stropeşti cu puţin ulei şi puţină apă şi dai la cuptorul încins. Când sunt aproape gata, adaugi feliuţe de ardei şi bucheţele de broccoli deja fierte.
Pasta de tomate o dizolvi în 3-4 linguri de apă, apoi o răstorni peste zahărul deja caramelizat, pui câteva picături de zeamă de lămâie şi laşi să dea 2-3 clocote, după care torni peste legumele şi friptura bine făcute.
Intre timp fierbi orezul în apă cu sare. La servire, friptura cu legume o aşezi pe un pat de orez.
Pofta buna!