Porc cu sos picant
PrinteazaPorc cu sos picant din: muschi de porc, ulei, salvie, ceapa, usturoi, ulei, ghimbir, chimen, piper de Cayenne, scortisoara macinata, ardei gras, zahar brun, sos de soia si suc de lamaie.
- o bucata muschi subtire porc
- o lingura ulei
- salvie
- pentru sos:
- o ceapa
- 6 catei usturoi
- 30 ml ulei
- ghimbir ras
- chimen macinat
- piper de Cayenne
- scortisoara macinata
- un kg ardei gras copt
- zahar brun
- o lingura sos de soia
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Carnea se unge cu ulei si se presară cu salvie tocată, se asază în tavă si se dă la cuptor. In robot se mixează ceapa tăiată mărunt, usturoiul, uleiul, ghimbirul, chimenul, piperul si scorţişoara.
Pasta se pune la călit, la foc mic, 5 minute, apoi se adaugă zahărul, sosul soia si se mai lasă pe foc 2 minute.
Ardeii copţi se dau prin robot apoi se pun peste sosul cu soia. Se adaugă 60 ml apă si se mai fierbe 5 minute. La final se pune sucul de lămâie.
Muşchiul se serveşte cu sosul turnat deasupra.
Porc cu sos picant
Pofta buna!