Porc cu sos
PrinteazaPorc cu sos din: piept de porc, usturoi, cimbru, unt, caise uscate, miere, sos de soia, vin, piper, ceapa.
- 1 kg piept de porc fără os
- 4 căţei de usturoi
- 1 lingura cimbru uscat
- 25 g unt
Pentru sos:
- 25 g unt
- sare
- 15 cana caise uscate
- 2 caise din compot
- 1 lingurita miere
- 1 lingurita sos de soia
- 150 ml vin alb
- piper
- 1 ceapă
Mod de preparare:
Pieptul de porc se unge cu usturoiul pisat şi amestecat cu cimbru. Se aşază într-o tavă de cuptor, se pune untul şi se dă la copt pentru 30 de minute.
Între timp, într-o tigaie cu unt topit se înmoaie ceapa şi, după ce aceasta a devenit aurie, se adaugă caisele din compot, tăiate mărunt, caisele uscate tăiate mărunt, sosul de soia, vinul alb şi mierea.
Se lasă să dea un clocot. După 30 de minute de copt, se scoate tava, se pune sosul, sare şi piper şi se lasă la cuptor încă 30 de minute.
Porc cu sos
Pofta buna!