Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita Painea prajita, cunoscuta si sub denumirea de paine toast, este un aliment popular si delicios, adesea consumat la micul dejun sau ca parte a altor mese. Painea prajita este facuta din paine obisnuita, care este usor uscata prin prajire sau prajirea ei la foc mic. Acest proces […]
Porc dulce-acrişor cu porumb
PrinteazaPorc dulce acrisor cu porumb din: muschi de porc, ulei, porumb, ardei gras, lamaie, cognac, zahar brun, cardamon, marar, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g muschi de porc
- 50 ml ulei
- 200 g porumb dulce conservat
- 1 ardei gras mic
- 1 lamaie
- 50 ml cognac
- 1 lingurita zahar brun
- un varf de cutit cardamon
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o.
Tăiaţi carnea în felii de circa 1 cm grosime, apoi feliile tăiaţi-le în beţişoare de circa 1 cm grosime şi presăraţi-le cu sare şi piper. încingeţi într-o tigaie mai mare uleiul şi puneţi carnea.
Prăjiţi-o 2 minute la foc mare, împreună cu ardeiul gras tocat mărunt, apoi adăugaţi zeama stoarsă de la o jumătate de lămâie şi cognacul.
După încă 2 minute puneţi porumbul, lămâia rămasă tăiată în feliuţe subtiri, zahărul brun, 3-4 linguri de apă şi mai lăsaţi 2-3 minute la foc mare, amestecând din când în când, pentru a nu se arde.
La final, puneţi mărarul tocat mărunt şi cardamonul, amestecaţi bine şi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi preparatul cald.
Porc dulce-acrişor cu porumb
Pofta buna!
Dieta alcalină este un regim alimentar care promovează consumul de alimente alcaline (bazice) pentru a menține nivelul pH-ului organismului la un nivel mai ridicat. Conceptul se bazează pe ideea că un nivel alcalin al corpului poate ajuta la menținerea sănătății și prevenirea unor afecțiuni, în timp ce un mediu acid poate crea oportunități pentru dezvoltarea […]