Porc cu legume si orez
PrinteazaPorc cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare, piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde, broccoli si orez.
- 500 g cotlet de porc fara os
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- piper alb si rosu macinat
- sos de soia
- un morcov
- o ceapa rosie
- 2 ardei capia
- 100 g fasole verde pastai
- 200 g broccoli
- 300 g orez nefiert
Mod de preparare:
Se pune orezul să fiarbă într-un litru de apă cu sare şi se lasă să – se înăbuşe, la foc mic.
După ce a fiert, se stropeşte cu puţin ulei de măsline, se amestecă uşor să nu se rupă şi se acoperă cu un capac.
Separat, se ia cotletul de porc, se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe potrivite.
Se pune ulei în tigaie şi se adaugă cubuleţele de porc. Se călesc la foc mic şi se stropesc din când în când cu sosul de soia.
Se adaugă treptat ceapa, morcovii, ardeii, fasolea păstăi şi, spre sfârşit, bucăţile de broccoli fierte în prealabil.
Legumele şi carnea se stropesc cu apă şi sos de soia ca să nu se ardă şi, după ce s-au rumenit, se servesc cu garnitură de orez.
Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.
Porc cu legume si orez
Pofta buna!
imi place carnea de porc cu orez, legumele sunt de umplutura 🙂