Porc cu mere
PrinteazaO reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare si piper.
- 600 g mere acrisoare
- 800 g carne de porc
- 6 cepe mari
- 100 ml ulei
- 1 lngura faina
- 2 linguri bulion
- 1-2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi în ulei, timp de 10-15 minute, carnea tăiată în bucăţele şi ceapa, tăiată julienne, la foc mic, după care adăugaţi 300ml apă fiartă. Lăsaţi vasul la foc potrivit.
Când carnea a fiert, faceţi un sos din făină, 300ml apă şi bulion şi turnaţi-l peste carne.
Adăugaţi merele tăiate în bucăţi şi mai fierbeţi împreună încă 20 de minute cu foile de dafin, piper şi sare, după gust.
Pofta buna!