Porc in vin alb cu usturoi
PrinteazaPorc in vin alb cu usturoi din: spata de porc, sare, piper, seminte de fenicul, unt, ulei de masline, usturoi, rozmarin, dafin, fenicul, vin alb.
- 1,5 kg spata de porc, fara os si piele
- sare si piper negru proaspat macinat
- 1 lingura de seminte de fenicul
- 2-3 cuburi de unt
- ulei de masline
- 8 catei de usturoi, in coaja
- 1 mana de frunze proaspete de rozmarin
- 4 foi de dafin
- 1 bulb de fenicul, feliat
- 1/2 sticla de vin alb
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Cu doua-trei bucati de sfoara, legati spata de porc. Asezonati din plin, apoi dati carnea prin semintele de fenicul pana se acopera complet. Intr-un vas tip caserola sau intr-o tava pentru cuptor, frigeti carnea pentru cateva minute in jumatate din cantitatea de unt si in putin ulei de masline, pana devine apetisanta si rumena.
Adaugati in tava usturoiul, verdeturile, feniculul si vinul, apoi acoperiti vasul cu hartie pergament umezita si introduceti totul in cuptor pentru 1/2 ora. Deoarece spata, in acest caz, e fara os, se va patrunde foarte repede.
Scoateti vasul si lasati carnea sa se raceasca pe un platou. Apoi, fara sa mai puneti tava pe foc, finalizati sosul razuind resturile delicioase prinse pe fundul vasului si adaugand restul de unt. Daca doriti, puteti indeparta crengutele mai mari de rozmarin.
Asezonati sosul cu sare si piper si zdrobiti vreo 2 catei de usturoi din cei pusi in tava, pentru a-i scoate din coaja.
Porc in vin alb cu usturoi
Pofta buna!